Nu lăsa durerea de dinţi să îţi strice vacanţa!

Vara este anotimpul în care ne gândim cel mai mult la vacanţă, soare, frumuseţe, piele bronzată şi zâmbete largi. Imaginează-ţi totuşi că o durere de dinţi ţi-ar putea strica multe momente frumoase din acest sezon. Aşa că evită pericolele care nu produs doar durere ci şi daune serioase ale danturii:

– Renumită pe timpul verii, mai ales, îngheţata este cea care ne cauzează şi cele mai mari probleme ale danturii. Pe lângă faptul că ne poate provoca dureri dentare de mare intensitate, mai ales dacă avem carii sau un smalţ slăbit, extremele de temperatură din cavitatea bucală ne pot afecta şi rezistenţa dinţilor

Aerul condiţionat poate provoca uneori  dureri dentare şi nevralgii. Aaceste dispozitive nu ar trebui să degaje o temperatură prea scăzută faţă de exterior, întrucât variaţiile de temperazură ne pot afecta grav sănătatea. Dar, cel mai important, evitaţi contactul direct al aerului condiţionat cu orice zonă a capului!

– Evitaţi gheaţa şi alimentele dulci, reci sau acide! Temperaturile ridicate din sezonul estival ne determină adesea să consumăm bauturi şi alimente foarte reci. Însă expunerea bruscă la rece duce la distrugerea smalţului.
De asemenea, trebuie evitate pe cât posibil consumul de dulciuri, de cafea, vin sau sucuri deoarece acestea atacă şi pătează smalţul dinţilor.

Nu uita că prevenirea problemelor este cea mai bună cale de a scăpa de ele! Dacă ai vreo bănuială că dinţilor tăi nu le merge tocmai bine vara, atunci programează-te din timp la stomatolog şi nu lăsa durerea să îţi strice vacanţa!

Lasă un răspuns