De ce avem dintii sensibili? Cauzele dintilor sensibili

Cand ai dintii sensibili, activitati normale precum periajul, mancatul sau bautul pot provoca o durere taioasa, ascutita, temporara in dinti. 

Dintii sensibili pot fi cauza smaltului subtiat sau a radacinilor expuse. Cateodata aceasta sensibilitate poate fi provocata de alte cauze, cum ar fi o carie sau un dinte ciobit, fracturat, o obturatie recenta sau un efect secundar a altor tratamente dentare, cum ar fi albirea.

Ce cauzeaza sensibilitatea dentara?

Ce provoaca subtierea smaltului dentar? Consumul de bauturi sau mancaruri acide, ori poate un periaj agresiv al dintilor. De asemenea abuzul de produse de albire poate crea o sensibilitate a dintilor.

In orice caz, motivele cele mai plauzibile  sunt de obicei cele in care dentina este destul de expusa, ca in cazul cariilor, obturatiile uzate sau dintii fracturati.

Pasta de dinti desensibilizanta. Dupa cateva utlizari, pasta de dinti desensibilizanta poate bloca durerea asociata dintilor sensibili

  • Fluorul poate fi aplicat de medicul tau dentist pe zonele sensibile ale dintilor pentru a reduce durerea. Se poate sa iti recomande ceva si pentru a-l aplica acasa.

  • Bondingul poate fi aplicat pentru protejarea zonelor expuse ale radacinilor dentare in cazul retractiei gingivale.

  • Grefa gingivala. Aceasta procedura chirurgicala ajuta la acoperirea retractiei gingivale prin indepartarea unei portiuni de tesut gingival din cerul gurii sau alta portiune din cavitatea bucala si aplica pe locul afectat.

  • Tratamentul endodontic. Daca sensibilitatea dentara iti provoaca o durere destul de severa care pare sa nu se opreasca cu niciun tratament, se poate sa ai nevoie de un tratament de canal.

Lasă un răspuns