Cum poti avea gingii sanatoase?

Sănătatea gingiilor este importantă pentru sănătatea dinților, deoarece afecțiunile gingivale pot duce la căderea dinților. Iar pentru ca gingiile să fie sănătoase, trebuie ca igiena orală să fie exemplară.

Toată lumea știe că cea mai simplă metodă de a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția. Această metodă îi ajută pe pacienți să își păstreze gura sănătoasă. Sănătatea gingiilor este extrem de importantă pentru sănătatea dinților. De ce? Simplu. Afecțiunile gingivale duc, de multe ori, la pierderea dinților.

Principala cauză a gingivitei este igiena defectuoasă. Obiceiurile sănătoase precum spălatul zilnic pe dinţi şi controlul regulat la medicul stomatolog pot preveni apariţia acestei afecţiuni. O altă cauză a apariţiei gingivitelor o reprezintă obturaţiile dentare debordante, adică atunci când suprafaţa compozitului depășește pereţii cavitaţiei și presează gingia.

„Acasă putem realiza periajul dentar de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de 3-5 minute cu periuțe manuale sau 2-3 minute cu periuțe electrice. Cele mai eficiente metode de igienizare sunt, pe lângă periajul dentar, ața dentară, dușul bucal, periuțele interdentare și, evident, apa de gură”.

Lasă un răspuns