Sanatatea dentara

Cum poate influența sănătatea orală sănătatea generală a organismului nostru?

Organismul nostru este „mașinăria” perfectă. Sau, cel puțin, a fost creat să funcționeze perfect. Totuși, este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă faptul că sănătatea orală poate influența radical sănătatea generală a organismului nostru. În ce fel se întâmplă acest lucru?

Se spune că nu este imposibil să ai dinți sănătoși pe viață și că, în mare măsură, depinde doar de tine. Cine ar fi crezut că sănătatea generală a organismului poate fi lesne influențată de sănătatea cavității orale?

„Este foarte important să avem o igienă orală corespunzătoare, deoarece o bună funcționalitate la nivelul cavității orale, ne va ajuta la un bun proces de digestie eficient. Masticația începe la nivelul cavității orale și masticația pregătește alimentele pentru a fi preluate la nivelul intestinului și stomacului”, spune medicul Flavia Fugel din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Aceasta a adăugat: „Infecțiile prezente în cavitatea orală vor îngreuna procesul de masticație. Acestea se pot dezvolta și la nivelul osului, provocând anumite chisturi. Riscăm să avem o masticație îngreunată și ineficientă. (…)”.

Organismul este un întreg și infecțiile din cavitatea orală pot agrava alte probleme de sănătate pe care le avem. „De exemplu, infecțiile la nivelul inimii, pot fi agravate de infecțiile de la nivelul cavității orale prin creșterea bacteriilor de la nivelul sângelui. (…) Totodată, diabeticii se vor însănătoși mai greu din cauza unei afecțiuni la nivelul gurii”

Lasă un răspuns