Ce înseamnă sigilările dinților copiilor?

Cei mici ar trebui să fie obișnuiți încă din primii ani de viață cu mersul la medicul stomatolog. Pentru a preveni cariile dentare, cei mai tineri dintre pacienți au nevoie de sigilări. Ce sunt acestea și cum funcționează?

Sigilările sunt cea mai simplă, cea mai rapidă și cea mai ieftină soluție pentru a preveni cariile dentare. Metodă cu pricina este utilizată atât în stomatologia pentru copii, cât și în cea generală și se aplică, de obicei, dinților neafectați de carie.

Cu alte cuvinte, sigilarea dentară este un strat protector aplicat pe suprafața dinților, cu scopul de a ține departe resturile de mâncare și bacteriile ce duc la apariția cariilor dentare. Mai exact, se aplică un strat de compozit fluid pe suprafața dinților, în special în șanțuri, unde se acumulează resturile alimentare, iar periuța de dinți nu poate ajunge. Această metodă este total noninvazivă.

Procedura de sigilare trebuie făcută imediat după eruperea primilor dinți permanenți. Durata de viață a sigilărilor depinde foarte mult de materialul care a fost folosit și de obiceiurile alimentare, precum și de igiena orală a celui mic.

În general, molarii si premolarii sunt dinții unde se aplică sigilări. Numărul dinților la care se poate aplica depinde de cât de predispus este micuțul pacient la apariția cariilor dentare.

Si adultii pot beneficia de sigilare însă dinții care urmează a fi sigilati trebuie să fie impecabili din toate punctele de vedere.

Trebuie menționat faptul că sigilarea nu înlocuiește igiena dentară. Aceasta reduce extrem de mult riscul apariției cariilor, dar nu-l elimină definitiv.

Lasă un răspuns