Cauzele apariției diastemei

Și totuși, care sunt cauzele apariției strungăreței? De ce aceasta apare la unele persoane și la unele nu? Diastema poate avea mai multe cauze, iar una dintre cauzele posibile este pur și simplu diferența de dimensiuni între maxilarul superior și dinți. Mai exact, atunci când dimensiunea dinților este mai mică decât spațiului pe care aceștia îl au disponibil pe arcadă, între dinți rămâne acel spațiu liber considerat inestetic pe care pacientul va dori să îl camufleze.

O altă cauză a spațiilor între dinți poate fi absența congenitală a unui dinte – anodonția – aceasta provocând o migrare a dinților, o repoziționare a acestora la o distanță intermediară de dinții cei mai apropați.

O a treia cauză a diastemei este poziționarea / structura frenului labial. Un fren lat, inserat prea aproape de rădăcina dinților, poate exercita tensiuni asupra dinților care vor duce la formarea diastemei.  

O altă cauză a apariției diastemei sunt unele obiceiuri cum ar fi suptul degetului sau apăsarea limbii contra incisivilor. Aceste obiceiuri vicioase, mai ales în perioada formării dentiției, pot duce la formarea unor presiuni asupra dinților care va duce la deplasarea acestora și apariția diastemei.

Între cauzele diastemei, trebuie să menționăm și bolile gingivale care afectând osul în care este fixat dintele duce în timp la o mobilitate crescută și la deplasarea acestuia.

Lasă un răspuns