Cat de des trebuie sa iti cureti dintii daca porti aparat dentar

Atunci cand porti aparat dentar, este foarte important sa iti periezi dintii dupa fiecare masa si sa folosesti airfloss-ul cel putin o data pe zi. In orice caz, daca mananci in oras si nu ai la indemana o periuta de dinti, poti macar sa iti clatesti gura cu apa pentru a desprinde eventualele resturi de mancare prinse in aparatul dentar. Chiar si asa, este mai mult decat recomandat ca igienizarile sa fie facute cu regularitate cel putin o data la 6 luni.

Copiii au nevoie de ajutor si de indrumare in ceea ce priveste periajul si dusul bucal, mai ales la inceput. Lor trebuie sa le si aminteasca cineva, pentru ca simtul responsabilitatii nu este foarte bine dezvoltat. Explicatiile si ajutorul cu rabdare sau chiar prin joaca, ii pot face sa devina interesati si sa isi ia foarte in serios rolul de „purtator de aparat dentar”.

 

De ce curatatul dintilor cand porti aparat dentar este atat de important?

Neglijarea igieniei dintilor atunci cand porti aparat dentar poate duce la decalcifiere, lucru care lasa pete albe in jurul brackets-ilor, care raman vizibile odata ce aparatul este indepartat. Acestea pot fi prevenite foarte simplu, pastrand o igiena orala foarte buna.

In plus, este foarte important sa reduci gustarile dulci si bauturle acidulate. Acestea pot decalcifia foarte rapid structura dintelui lasand pete albe, carii, mai ales pe fondul unei igiene precare.

Lasă un răspuns