Care este diferența dintre o consultatie la un medic dentist și una la un medic specialist?

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină cel puțin o dată la șase luni pentru un control de rutină. Totuși, dacă în urma vizitelor regulate la dentist se observă simptome ce pot indica prezența unor afecțiuni în cavitatea orală, pacienții sunt îndrumați să consulte un medic specialist. Care este, de fapt, diferența dintre o consultație la un medic dentist și una la un medic specialist?

Ei bine, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu există medici specializați pentru fiecare ramură stomatologică. Astfel, este o echipă de medici oro-maxilo-faciali, medici implantologi, medici endodonți, medici ortodonți, medici proteticieni, medici parodontologi, medici pedodonți și medici care se ocupă cu stomatologia generală.

Totuși, unii pacienți ajung să fie consultați de medicii specialiști în urma controlului de rutină.

„Medicul dentist poate sesiza o mică problemă, așa cum este, de exemplu, inflamarea gingiilor, dar diagnosticul de boală parodontală poate fi pus doar de specialist. Astfel, în urma unei consultații, un medic specialist parodontolog va pune diagnosticul și îi va putea spune pacientului în ce stadiu este boala parodontală și cum poate fi oprită din evoluție.”, explică diferența Dr. Ionuț Leahu, specialist implantologie orală.

Așadar, pacienții sunt cei care pot solicita servicii stomatologice generale de la orice medic dentist, dar pot apela și la specialiști în funcție de nevoia lor de îngrijiri medicale. Într-o analiză recentă publicată în cadrul Asociației Dentare Americane (ADA), în colaborare cu Institutul pentru Politici de Sănătate (HPI), dintr-un total de 198.517 dentiști care lucrează în stomatologie în Statele Unite ale Americii, în anul 2017, 79% lucrau ca medic generalist. Procentul de 21% cu medici care dețin alte specializări este într-o continuă creștere și acest lucru se datorează diversificării tehnologiilor noi, dar și a materialelor inovative ce apar pe piață.

Lasă un răspuns