Albirea dinţilor

Procedura de albire a dintilor implică cel puţin două programări la cabinet. La prima şedinţă medicul va lua amprente – mandibulă şi maxilar, dacă este necesar la ambele. Acestea vor fi trimise la un laborator pentru a face gutiere (mulaje) potrivite pentru arcade.

La a doua vizită, medicul se va asigura dacă gutierele stau bine şi vi se va spune cum să puneţi gel în acestea. Vi se va da un număr de seringi ce contin gel pentru albire şi instrucţiuni în legătură cu modul de aplicare. Se poate obţine o albire de până la 8 nuanţe cu aplicarea gelului acasă.

Albirea in cabinet în care gutierele se poartă o ora în sala de aşteptare este o altă metodă de albire. Daca exista pete foarte adânci pe dinte atunci sunt indicate faţete din porţelan. Fateţele sunt niste invelişuri subţiri confecţionate în laborator din porţelan, pe baza unei amprente anterioare şi lipite pe dinte cu o răşină specială. Ele se comportă ca şi unghiile false, acoperă faţa vizibilă a dintelui. Pentru ca au o suprafaţa glazurată, ele sunt netede şi nu se mai colorează în timp. Faţetele sunt adesea folosite de către persoane publice, pentru a avea un zambet perfect.

Lasă un răspuns